ΔΗΜΟΣ ΗΛΙΔΑΣ

Fri26042024

LAST_UPDATETue, 19 Mar 2024 1am

Back You are here: ΑΡΧΗ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΕΣΩΤ. ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΔΟΜΗ - ΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ Γραφείο Στρατηγικής και Μελετών ΤΠΕ

Γραφείο Στρατηγικής και Μελετών ΤΠΕ

Το Γραφείο Στρατηγικής και Μελετών ΤΠΕ είναι υπεύθυνο για το σχεδιασμό των επεκτάσεων του εξοπλισμού πληροφορικής και τη σύνταξη των μελετών για την κατασκευή των έργων πληροφορικής και επικοινωνιών. Με τις δράσεις που αναπτύσσει επιδιώκεται η διατήρηση στο μέλλον του συγκριτικού πλεονεκτήματος του δήμου στον τομέα των τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών προς όφελος των αιρετών, των υπαλλήλων, των δημοτών και όλων των πολιτών.
Αναλυτικά οι αρμοδιότητες του είναι : 1)       Διαμορφώνει και εισηγείται τη στρατηγική του δήμου σε ότι αφορά την ανάπτυξη, επέκταση και βελτίωση των συστημάτων τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών (ΤΠΕ)
και τα ζητήματα της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης.
2)    Συγκεντρώνει στοιχεία, προσδιορίζει τις ανάγκες και τις απαιτήσεις και εισηγείται για τα αναγκαία έργα ανάπτυξης και βελτίωσης των συστημάτων ΤΠΕ που πρέπει να αξιοποιεί ο δήμος για την υποστήριξη των λειτουργιών του.
3)    Προδιαγράφει και εισηγείται την μεθοδολογία ανάπτυξης των αναγκαίων συστημάτων ΤΠΕ και την υλοποίηση μηχανισμών επιχειρησιακής υποστήριξης των συστημάτων και των χρηστών των εφαρμογών.
4)    Μεριμνά για τη μελέτη, ανάπτυξη και εγκατάσταση των συστημάτων ΤΠΕ με την αξιοποίηση και εξειδικευμένων τρίτων.
5)    Προσδιορίζει τις ανάγκες των δημοτικών υπηρεσιών σε εξοπλισμό πληροφορικής και επικοινωνιών, προσδιορίζει τις απαιτήσεις του εξοπλισμού αυτού σε αναβάθμιση και εισηγείται τα αναγκαία προγράμματα για την προμήθεια και εγκατάσταση του αναγκαίου εξοπλισμού.
6)    Προδιαγράφει τα νέα συστήματα ή τις νέες λειτουργίες συστημάτων ΤΠΕ, παρακολουθεί την ανάπτυξη τους και παραλαμβάνει τα συστήματα.

Ο Δήμος Ήλιδας στο Facebook
Ο Δήμος Ήλιδας στο Twitter
Ο Δήμος Ήλιδας στο Twitter
Τα τελευταία νέα του Δήμου Ήλιδας μέσω RSS