ΔΗΜΟΣ ΗΛΙΔΑΣ

Tue18062024

LAST_UPDATESun, 26 May 2024 8am

Back You are here: ΑΡΧΗ Η ΗΛΙΔΑ ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ Πολιτισμός

Πολιτισμός

Εορτές – Πανηγύρια

 

Πολλές εορτές και πανηγύρια πραγματοποιούνται ετησίως ή ανά διετία με την συνεργασία ή υπό την αιγίδα του Δήμου Αμαλιάδας. Ενδεικτικά αναφέρουμε :


    • Εορτή Πολιούχου Αγίου Αθανασίου : Στις 18 Ιανουαρίου τιμάται με λαμπρό εορτασμό και κάθε επισημότητα η εορτή του πολιούχου της πόλης της Αμαλιάδαςς.


    • Εορτή Θεοφανίων : στις 6 Ιανουαρίου τιμούνται τα Άγια Θεοφάνια με Αγιασμό των Υδάτων και κατάδυση του Τιμίου Σταυρού στο Αλιευτικό Καταφύγιο Παλουκίου.


    • Εορτές Απόκρεων : Κατά τη διάρκεια των Απόκρεων λαμβάνουν χώρα διάφορα λαϊκά δρώμενα και εκδηλώσεις, που αναβιώνουν τα ήθη και τα έθιμα της αποκριάς στον τόπο μας.


    • Εορτή Σαρδέλας : κάθε καλοκαίρι σε συνεργασία με το Σύλλογο Ερασιτεχνών Αλιέων διοργανώνεται η εορτή Σαρδέλας στο λιμανάκι Παλουκίου.


    • Ναυτική Εβδομάδα : η Ναυτική Εβδομάδα διοργανώνεται από το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας και με τη συμμετοχή του Δήμου Αμαλιάδας στην παραλία Κουρούτας και Παλουκίου, περιλαμβάνει μια σειρά από εκδηλώσεις με στόχο την προβολή των παραλιών της περιοχής.

 

Συνέδρια

• Διεθνές Συνέδριο Πελοποννησιακών Σπουδών : για επτά συναπτά έτη διοργανώνεται στο Δήμο Αμαλιάδας το Συνέδριο Πελοποννησιακών Σπουδών με θέματα σχετικά με τη φιλοσοφία, τον πολιτισμό, την ιστορία και την λαογραφία με τη συμμετοχή καθηγητών Πανεπιστημίων και πνευματικών φορέων.

Ο Δήμος Ήλιδας στο Facebook
Ο Δήμος Ήλιδας στο Twitter
Ο Δήμος Ήλιδας στο Twitter
Τα τελευταία νέα του Δήμου Ήλιδας μέσω RSS