ΔΗΜΟΣ ΗΛΙΔΑΣ

Mon27052024

LAST_UPDATESun, 26 May 2024 8am

Back You are here: ΑΡΧΗ Η ΗΛΙΔΑ ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ Παραλίες

Παραλίες

Πέρα από τα ιστορικά μνημεία που μπορεί να θαυμάσει κανείς στην Αμαλιάδα, έχει τη δυνατότητα να απολαύσει και τις ομορφότερες ακτές της Δυτικής Πελοποννήσου. Στις παραλίες του δήμου μας υπάρχουν εστιατόρια, καφετέριες, club, ξενοδοχεία καθώς και κάμπινγκ, δύο στην Κουρούτα και δύο στο Παλούκι.
  Ειδικότερα:

     • Κουρούτα

Η Κουρούτα κατέχει περίοπτη θέση στις παραλίες της Δυτικής Πελοποννήσου. Το απέραντο γαλάζιο και η χρυσή άμμος, χάρη στο ήπιο κλίμα ζωντανεύουν τη διασκέδαση από τις αρχές Μαΐου μέχρι και τον Οκτώβριο κάθε χρόνο. Στην περιοχή της Κουρούτας έχουν κατασκευαστεί πανέμορφοι χώροι αναψυχής και δρόμοι με ποδηλατοδρόμους που τη συνδέουν με το Παλούκι.

      • Παλούκι

Στο γραφικό λιμανάκι του Παλουκίου υπάρχει το Αλιευτικό Καταφύγιο, όπου με την τοποθέτηση των δικτύων παροχής νερού και καυσίμων εξυπηρετούνται εκτός από τους αλιείς και τα σκάφη αναψυχής. Σε παράπλευρο χώρο στεγάζεται και ο Λιμενικός Σταθμός.


     • Μαραθιά

Στην παραλία της Μαραθιάς, που είναι η συνέχεια της Κουρούτας, μπορεί να απολαύσει κανείς και ένα από τα άγρια παραλιακά δάση με την πυκνή βλάστηση πεύκων. Εκεί λειτουργεί και ο θερινός Δημοτικός Κινηματογράφος «Σινε-Μαραθιά».

 
   Σ’ όλο το μήκος της παραλίας του Δήμου από την Αγία Μαρίνα Δουνεΐκων, την Ροβιάτα μέχρι και τα Σαβάλια υπάρχουν ακτές για αποδράσεις για τους μοναχικούς, αλλά και οργανωμένες πλαζ.

Ο Δήμος Ήλιδας στο Facebook
Ο Δήμος Ήλιδας στο Twitter
Ο Δήμος Ήλιδας στο Twitter
Τα τελευταία νέα του Δήμου Ήλιδας μέσω RSS