ΔΗΜΟΣ ΗΛΙΔΑΣ

Tue18062024

LAST_UPDATESun, 26 May 2024 8am

Back You are here: ΑΡΧΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ : ΔΗΜΟΠΡΑΤΕΙΤΑΙ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΤΟ “OPENMALL ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ- ΑΝΟΙΧΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΜΠΟΡΙΟΥ”

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ : ΔΗΜΟΠΡΑΤΕΙΤΑΙ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΤΟ “OPENMALL ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ- ΑΝΟΙΧΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΜΠΟΡΙΟΥ”

liberis openmall okt2022Αναβαθμίζεται το εμπορικό κέντρο της πόλης!

-ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΥΜΠΕΡΗΣ: «Ολοκληρώνεται μία σειρά μεγάλων παρεμβάσεων και βελτιώνεται η λειτουργικότητα και η αισθητική, σε συνδυασμό με την τόνωση της επιχειρηματικότητας και της τοπικής οικονομίας»

Ο χρόνος μετρά αντίστροφα για την δημοπράτηση και υλοποίηση του έργου «Ανοιχτό Κέντρο Εμπορίου Αμαλιάδας – OpenMall», μέσω του οποίου θα αναμορφωθεί το εμπορικό τμήμα της πόλης, θα τονωθεί η τοπική οικονομία και η Αμαλιάδα θα αποκτήσει ταυτότητα!
Άλλωστε, το τρίπτυχο και η βασική αρχή της δημιουργίας του Ανοιχτού Κέντρου Εμπορίου είναι:
«Συνεργαζόμαστε- Αναβαθμιζόμαστε- Αποκτούμε ταυτότητα».
Το «OpenMall» Αμαλιάδας έχει ενταχθεί ως δράση του ΕΣΠΑ 2014 – 2020 στο Πρόγραμμα Ανταγωνιστικότητα – Επιχειρηματικότητα – Καινοτομία, με προϋπολογισμό 1.898.046,31 ευρώ και περιλαμβάνει τέσσερα υποέργα.

Εξετάστηκαν οι τελευταίες λεπτομέρειες
Πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο σχέδιο, για το οποίο συνεργάζονται ο δήμος Ήλιδας και ο Εμπορικός Σύλλογος Ήλιδας.  Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος κ. Γιάννης Λυμπέρης, μετά  την συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο δήμο με την συμμετοχή του ιδίου και στελεχών της Διαχειριστικής Αρχής, παρουσία της Τεχνικής Υπηρεσίας του δήμου και του προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου, στην οποία εξετάστηκαν  οι τελευταίες λεπτομέρειες, το έργο εισήλθε στην τελική ευθεία και θα δημοπρατηθεί εντός του Νοεμβρίου.
Ο κ. Λυμπέρης επεσήμανε ότι η συγκεκριμένη δράση θα συμβάλλει ουσιαστικά στην λειτουργικότητα και την αισθητική του κέντρου της πόλης, ενώ συγχρόνως στοχεύει στην τόνωση της τοπικής οικονομίας και της επιχειρηματικότητας. Παράλληλα, έρχεται να συμπληρώσει μία σειρά μεγάλων παρεμβάσεων στην Αμαλιάδα που είτε έχουν ολοκληρωθεί, είτε βρίσκονται σε εξέλιξη, είτε πρόκειται να υλοποιηθούν το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Πλήρης αναμόρφωση
«Πρόκειται για μία σημαντική παρέμβαση, που εντάσσεται σε ένα γενικότερο πλαίσιο έργων στην πόλη της Αμαλιάδας, και συμπεριλαμβάνει:
•    την επισκευή και ενεργειακή αναβάθμιση του Λαζαράκειου Δημοτικού Μεγάρου και της Παπαχριστοπουλείου Δημοτικής Βιβλιοθήκης
•    την ανάδειξη και επέκταση του γραμμικού πάρκου στον άξονα της Σοχιάς  που διασχίζει την πόλη, από τις εγκαταστάσεις του αθλητικού κέντρου, μέχρι και  το Δεύτερο Λύκειο με
-κατασκευή και ανακατασκευή πεζοδρομίων
-ηλεκτροφωτισμό
-ποδηλατόδρομο
-σιντριβάνια,
-γήπεδο skateboard
-δενδροφυτεύσεις και έργα πρασίνου
•    την διαμόρφωση ποδηλατοδρόμου στην είσοδο πόλης (Αντωνίου Πετραλιά μέχρι κόμβο Παπακασελά), που θα ενωθεί με τον ποδηλατόδρομο που οδηγεί στην παραλία» συμπλήρωσε ο Δήμαρχος Ήλιδας.  

Η πράξη για το OpenMall περιλαμβάνει τέσσερα υποέργα, τα οποία έχουν ως εξής:
Υποέργο 1: «Προμήθεια και Εγκατάσταση Συστημάτων Έξυπνης Πόλης»,  προϋπολογισμού 110.484,00€.
Υποέργο 2:  «Αναβάθμιση Δημοσίου Χώρου» προϋπολογισμού 1.867.422,00€.
Υποέργο 3: Ενέργειες ωρίμανσης για την υλοποίηση της πράξης «Ανοικτό  Κέντρο Εμπορίου Αμαλιάδας» προϋπολογισμού 62.000,00€.
Υποέργο 4: Συμβουλευτικές υπηρεσίες για την υλοποίηση της πράξης «Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου Αμαλιάδας», προϋπολογισμού 55.180,00€.

Το έργο περιλαμβάνει μεταξύ άλλων πεζοδρομήσεις, αναπλάσεις πεζοδρομίων, πράσινο, σιντριβάνια, χώρους στάθμευσης, ράμπες ΑμΕΑ, φωτιστικά, παγκάκια, νέους κάδους απορριμμάτων, δημοτικές τουαλέτες, infokiosk, πινακίδες επιχειρήσεων κοινού σχεδιασμού, στέγαστρα, τέντες, ηλεκτρονικές πινακίδες κ.α. με την εικόνα της πόλης να βελτιώνεται αισθητά.

Ο Δήμος Ήλιδας στο Facebook
Ο Δήμος Ήλιδας στο Twitter
Ο Δήμος Ήλιδας στο Twitter
Τα τελευταία νέα του Δήμου Ήλιδας μέσω RSS