ΔΗΜΟΣ ΗΛΙΔΑΣ

Mon27052024

LAST_UPDATESun, 26 May 2024 8am

Back You are here: ΑΡΧΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ : ΞΕΚΙΝΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΛΑΖΑΡΑΚΕΙΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΜΕΓΑΡΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ : ΞΕΚΙΝΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΛΑΖΑΡΑΚΕΙΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΜΕΓΑΡΟΥ

Liberis Lazarakeio Okt2022Ο Δήμος Ήλιδας θα έχει το Δημαρχείο που αξίζει στους πολίτες του!
«Ακολουθούν Βιβλιοθήκη και Διοικητήριο»
«Αναβάθμιση- Εξοικονόμηση Ενέργειας-Βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών στον πολίτη», είναι το τρίπτυχο που χαρακτηρίζει το έργο ανακαίνισης του Λαζαράκειου Δημοτικού Μεγάρου Ήλιδας, το οποίο ξεκινά άμεσα και πρόκειται να παραδοθεί σε εννέα μήνες!
Στην συνάντηση που είχε ο Δήμαρχος Ήλιδας κ. Γιάννης Λυμπέρης με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Ευγένιο Παπαδόπουλο και τα στελέχη της εταιρείας ‘GEOGENESIS’ που έχει αναλάβει την εκτέλεση του έργου για το οποίο υπεγράφη και η σχετική σύμβαση, εξετάστηκαν οι τελευταίες λεπτομέρειες, προκειμένου οι εργασίες να προχωρήσουν απρόσκοπτα με γοργούς ρυθμούς, ώστε το Λαζαράκειο να καταστεί ένα ασφαλές, σύγχρονο κτήριο στην υπηρεσία του πολίτη, ένα πραγματικό  ‘κτήριο- στολίδι’ στο κέντρο της πόλης, αντάξιο της ιστορίας της.
Η ανακαίνιση και η ενεργειακή αναβάθμιση του Λαζαράκειου Δημοτικού Μεγάρου είχε από την αρχή της θητείας της δημοτικής αρχής το  2019. Άμεσα ξεκίνησε η διεκδίκηση της σχετικής χρηματοδότησης, ενώ οι διαδικασίες που ακολούθησαν, παρά τις δυσκολίες της τελευταίας τριετίας, τελεσφόρησαν και το έργο πλέον ξεκινά.
Πρόκειται για την πρώτη  από τις σημαντικές παρεμβάσεις που  θα γίνουν στα δημόσια κτήρια της πόλης, αφού ακολουθούν η ανακαίνιση και ενεργειακή αναβάθμιση  του κτηρίου της Βιβλιοθήκης και η επέκταση του Διοικητηρίου της Αμαλιάδας.


“Αλλάζει εξωτερικά και εσωτερικά”
Όπως επεσήμανε και ο κ. Λυμπέρης, πρόκειται για ένα κτήριο ηλικίας 40 ετών περίπου, το οποίο αντιμετώπιζε από την αρχή της κατασκευής του σοβαρά στατικά προβλήματα, αφού η τότε μέθοδος δόμησης αντίκειται στους σύγχρονους στατικούς κανόνες. Επομένως, μαζί με τις υπόλοιπες βελτιώσεις αποκαθίσταται και η στατικότητα του κτηρίου, ώστε να υπάρχει ασφάλεια, λειτουργικότητα και εξοικονόμηση ενέργειας.
 «Το κτήριο αναβαθμίζεται πλήρως και συγχρόνως αλλάζουν και οι εσωτερικοί του χώροι σε σχέση με τις χρήσεις και τη λειτουργία των υπηρεσιών. Το ενεργειακό  κόστος θα μειωθεί σημαντικά, κάτι που είναι και απαίτηση των καιρών» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Λυμπέρης.
Το ισόγειο του κτηρίου θα είναι η αίθουσα που θα φιλοξενεί τις επίσημες εκδηλώσεις, ενώ στον πρώτο όροφο εκτός από το γραφείου Δημάρχου και την γραμματεία Δημάρχου, ο χώρος θα διαμορφωθεί σε Δημοτικό Μουσείο με εκθέματα που θα αφηγούνται την ιστορία της πόλης.
 Ο δεύτερος όροφος του κτηρίου θα μετατραπεί σε αίθουσα τελετών (τέλεσης γάμων και συναφών εκδηλώσεων), ενώ παράλληλα διαμορφώνεται και η ταράτσα του κτηρίου σε ένα πράσινο Roofgarden. Παράλληλα θα ανακαινισθούν και τα υπόγεια, όπου θα βρίσκεται το αρχείο του δήμου που θα είναι επισκέψιμο και για τους πολίτες. Για το έργο έχει εξασφαλισθεί πίστωση 2,5 εκατομμυρίων ευρώ  από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.
«Αυτό θα είναι το Δημαρχείο της Αμαλιάδας, πλήρως αναβαθμισμένο, λειτουργικό, ένα κτίριο που θα αποτελεί τιμή για όλους τους πολίτες» τόνισε ο Δήμαρχος Ήλιδας.
“Υλικά και συνεργεία από την τοπική αγορά!”
Εντυπωσιασμένος από το συγκεκριμένο κτήριο εμφανίστηκε ο κ. Παπαδόπουλος, ο οποίος είπε χαρακτηριστικά: «Μετά από τριάντα χρόνια επαγγελματικής εμπειρίας προσερχόμαστε με μεγάλο δέος για το έργο του Δημαρχείου του δήμου Ήλιδας, το οποίο καθίσταται ένα εμβληματικό έργο όχι μόνο σε ότι αφορά την ανακαίνισή του αλλά και ως προς την εφαρμογή της μελέτης, στην οποία περιλαμβάνονται βαριές προδιαγραφές σε ότι αφορά τις ηλεκτρομηχανολογικές υποδομές και την επικοινωνία. Το κτήριο αναβαθμίζεται πλήρως, ενώ θα γίνει και κάθετη παρέμβαση στον ενεργειακό εξοπλισμό. Εξάλλου, τα υλικά τα οποία θα χρησιμοποιηθούν θα ελαχιστοποιούν το κόστος συντήρησης. Θεωρώ σημαντικό το ότι η δημοτική αρχή έδωσε μεγάλη βαρύτητα στη  μείωση του κόστους ενέργειας».
Εκ μέρους της εταιρείας ο κ. Παπαδόπουλος δεσμεύτηκε για την εκτέλεση του έργου βάσει των προδιαγραφών της μελέτης, ενώ το άνω του 75% του έργου θα εκτελεστεί με υλικά και συνεργεία από την τοπική αγορά. Στα συν συγκαταλέγεται και το γεγονός ότι οι επαγγελματίες της περιοχής θα αποκτήσουν και την τεχνογνωσία των νέων τεχνολογιών.
«Η ανακαίνιση του κτηρίου θα έχει άμεσο αντίκτυπο στους πολίτες, θα βελτιωθεί η λειτουργικότητα των υπηρεσιών και αυτό θα το εισπράξουν οι πολίτες στην καθημερινότητά τους» συμπλήρωσε ο κ. Παπαδόπουλος.

Ο Δήμος Ήλιδας στο Facebook
Ο Δήμος Ήλιδας στο Twitter
Ο Δήμος Ήλιδας στο Twitter
Τα τελευταία νέα του Δήμου Ήλιδας μέσω RSS