ΔΗΜΟΣ ΗΛΙΔΑΣ

Mon27052024

LAST_UPDATESun, 26 May 2024 8am

Back You are here: ΑΡΧΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Εμβολιασμός Ρομά 2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Εμβολιασμός Ρομά 2022

emv

 

kk

Δ/νση Διοίκησης & Πρόνοιας

Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ- ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Στις 29 Μαρτίου 2022, σε συνεργασία με την Εταιρεία Πρόληψης και Προαγωγής Υγείας «Υγεία για Όλους», την 6η Υ.ΠΕ., την Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδος, το Δήμο Ήλιδας, το Γ.Ν. Αμαλιάδας, τον ΕΟΔΥ, το Διευρυμένο Κέντρο Κοινότητας Παράρτημα Ρομά και το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου, πραγματοποιήθηκε Παιδιατρική κλινική εξέταση – Εμβολιασμός παιδιών Ρομά, στον καταυλυσμό Τσιχλέικων Δήμου Ήλιδας.

Συνολικά εξετάσθηκαν 23 παιδιά και πραγματοποιήθηκαν 24 εμβολιασμοί με τα εξής εμβόλια: Prevenar (Πνευμονιόκοκκου), MMR ( Ιλαράς, Ερυθράς , Παρωτίτιδας), Priorix ( Ιλαράς, Ερυθράς , Παρωτίτιδας), Vaqta (Hπατίτιδας A’), Vaxelis (Διφθερίτιδας, Τετάνου, Κοκκύτη, Ηπατίτιδας Β, Πολιομυελίτιδας και Αιμόφιλος), Repevax (Διφθερίτιδας-Τετάνου-Κοκκύτη-Πολιομυελίτιδας), Pentavac (Διφθερίτιδας-Τετάνου-Κοκκύτη-Πολιομυελίτιδας-Αιμόφυλος).

Παράλληλα κλιμάκιο του ΕΟΔΥ διενήργησε συνολικά 32 rapid test σε παιδιά και σε ενήλικους που τα συνόδευαν για την ασφαλή πραγματοποίηση του εμβολιασμού καθώς και την αποφυγή διασποράς του ιού Covid-19.

Λαμβάνοντας  υπόψιν τις συνεχόμενα αυξανόμενες ιατρικές ανάγκες τους , όπως αυτές διαμορφώνονται λόγω των τελευταίων σοβαρών  κοινωνικών καταστάσεων που πλήττουν την χώρα μας, θα ακολουθήσουν νέες αντίστοιχες δράσεις με στόχο την υποστήριξη και την προάσπιση των δικαιωμάτων αυτών των παιδιών. Ο Δήμος πάντοτε θα στέκεται αρωγός και υποστηρικτής αυτών των τόσο σημαντικών δράσεων.   

Ο Δήμος Ήλιδας στο Facebook
Ο Δήμος Ήλιδας στο Twitter
Ο Δήμος Ήλιδας στο Twitter
Τα τελευταία νέα του Δήμου Ήλιδας μέσω RSS