ΔΗΜΟΣ ΗΛΙΔΑΣ

Tue18062024

LAST_UPDATESun, 26 May 2024 8am

Back You are here: ΑΡΧΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ Φεστιβάλ "Κερνάμε Ελλάδα"

Φεστιβάλ "Κερνάμε Ελλάδα"

afisa

Το τριήμερο 14, 15 και 16 Φεβρουαρίου 2014 θα πραγματοποιηθεί στο Κλειστό Αθλητικό Κέντρο Αμαλιάδας, το 2ο «Φεστιβάλ Κερνάμε Ελλάδα».

Το Φεστιβάλ διοργανώνεται από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Στρατηγικού Σχεδιασμού, το Επιμελητήριο Ηλείας, το Δήμο Ήλιδας και την Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας ενώ τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας και της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίου Ελλάδος.

Στόχος του φεστιβάλ είναι η επαφή της τοπικής κοινωνίας με τα προϊόντα του νομού αλλά και τα προϊόντα από όλη την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Πρόκειται για ένα φεστιβάλ που αναδεικνύει την τοπική ταυτότητα και κουλτούρα κάθε τόπου με τη συμμετοχή ιδιαίτερων προϊόντων από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, όπως Χανιά, Ιωάννινα, Καρδίτσα, Κορινθία, Λάρισα, Καβάλα, Αιτωλοακαρνανία, Αχαΐα,  Εύβοια, Αρκαδία, Μεσσηνία, Δράμα, Αργολίδα.

Πολλά ιδιαίτερα εδέσματα θα περιμένουν τους επισκέπτες. Οι Chef του φεστιβάλ θα παρουσιάσουν παραδοσιακά πιάτα από πολλές περιοχές της Ελλάδας, όπως: Κρητικό Γαμοπίλαφο, Παστιτσάδα Κέρκυρας, Φάβα Σαντορίνης, Θρακιώτικη Λαχανιά με Λουκάνικο, Κοτόπουλο με ελιές, Φυτούρια Ζακύνθου, Χοιρινό κλέφτικο Ολύμπου και άλλα πολλά.

Οι μικροί επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να απασχοληθούν δημιουργικά στον παιδότοπο του φεστιβάλ και να παρακολουθήσουν παιδικά εργαστήρια όπως το Εργαστήριο Κεραμικής, το Εργαστήριο Μαγειρικής, το Εργαστήριο του Παραμυθιού και τα Εργαστήρια Ζωγραφική και Χειροτεχνίας.


 Κατεβάστε το υλικό του Φεστιβάλ

Πρόγραμμα Φεστιβάλ Κερνάμε Ελλάδα

Ο Δήμος Ήλιδας στο Facebook
Ο Δήμος Ήλιδας στο Twitter
Ο Δήμος Ήλιδας στο Twitter
Τα τελευταία νέα του Δήμου Ήλιδας μέσω RSS