ΔΗΜΟΣ ΗΛΙΔΑΣ

Tue18062024

LAST_UPDATESun, 26 May 2024 8am

Back You are here: ΑΡΧΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ Εγκατάσταση της 3ης WebCam στο Λαζαράκειο Μέγαρο για μετωρολογικούς και τουριστικούς σκοπούς

Εγκατάσταση της 3ης WebCam στο Λαζαράκειο Μέγαρο για μετωρολογικούς και τουριστικούς σκοπούς

webcam amaliada smallMετά την επιτυχημένη εγκατάσταση  και λειτουργία από τον Δήμο Ήλιδας των 2 προηγούμενων webcam:

Στο Παλούκι (http://penteli.meteo.gr/stations/amaliada/camera.htm) η οποία αναδείχθηκε μέσα σε λίγες εβδομάδες από την έναρξη της στις 10 καλύτερες του κόσμου,

Στον πεζόδρομο Κουρούτας (http://metar.gr/camera/kourouta/)

oλοκληρώθηκε την Τετάρτη 19/12/2013 η εγκατάσταση της 3ης κατα σειρά Web Cameras στο Λαζαρακιο Μέγαρο στην Αμαλιάδα.

Η κάμερα μεταδίδεται σε πραγματικό χρόνο στο διαδίκτυο με 20 δευτερόλεπτα βήμα, βλέπει ανατολικά, στην κεντρική οδό (Καλαβρύτων) της πόλης.

Οι 3 web κάμερες που έχει εγκαταστησει ο Δήμος Ήλιδας, όπως και οι υπόλοιπες κάμερες του Metar, έχουν αποκλειστικό σκοπό και στόχο την μετεωρολογική παρατήρηση, λειτουργούν σε συνεργασία με τους αντίστοιχους μετεωρολογικούς σταθμούς της κάθε περιοχής, δίνοντας εικόνα των εκάστοτε κλιματικών συνθηκών, βοηθώντας έτσι τις αντίστοιχες δημόσιες ή ιδιωτικές υπηρεσίες στις μετεωρολογικές τους προβλέψεις. Επίσης, είναι και ένας άριστος τρόπος τουριστικής ανάδειξης και προώθησης της κάθε περιοχής. Για το λόγο αυτό είναι σταθερής λήψης και δεν αλλάζουν πλάνο.

Την κάμερα μπορείτε να την παρακολουθείτε στην διεύθυνση http://metar.gr/camera/amaliada/ .

H Κάμερα είναι χορηγία του κ. Κονδύλη Θεόδωρου, ο οποίος είναι ο υπεύθυνος των μετεωρολογικών σταθμών του Αστεροσκοπείου Αθηνών στο νομό και μέλος της ομάδας του metar.gr (http://penteli.meteo.gr/stations/pirgos/diktuo/).

Ο Δήμος Ήλιδας στο Facebook
Ο Δήμος Ήλιδας στο Twitter
Ο Δήμος Ήλιδας στο Twitter
Τα τελευταία νέα του Δήμου Ήλιδας μέσω RSS