Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
6 Αύγ 2025
21:00

«ΔΑΦΝΕΣ ΚΑΙ ΠΙΚΡΟΔΑΦΝΕΣ», των Δημήτρη Κεχαΐδη και Ελένης Χαβιαρά

Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Αγρινίου στο πλαίσιο της περιοδείας «Καλοκαίρι 2025» παρουσίασε την παράσταση «ΔΑΦΝΕΣ ΚΑΙ ΠΙΚΡΟΔΑΦΝΕΣ» των Δημήτρη Κεχαΐδη και Ελένης Χαβιαρά, σε σκηνοθεσία του Κώστα Κάππα.

Η παράσταση ανέβηκε σε συνεργασία με την ΠΕΔ Δυτικής Ελλάδας και ενθουσίασε το κοινό καθώς πρόκειται για μια κατεξοχήν πολιτική κωμωδία που γράφτηκε και πρωτοπαρουσιάστηκε το 1979, ανήκει στο ρεαλιστικό θέατρο με έντονα σατιρικά και ηθογραφικά στοιχεία και αποτελεί το αντιπροσωπευτικότερο δείγμα της μεταπολεμικής λογοτεχνίας, τόσο για την άρτια φόρμα του όσο και για την επίδρασή του στους νεότερους θεατρικούς συγγραφείς.

Το θέμα του έργου ήταν οι δοσοληψίες μεταξύ μικροπολιτικών και κομματαρχών της ελληνικής επαρχίας λίγο πριν τις βουλευτικές εκλογές. Τέσσερις μικροκομματάρχες προσπαθούν να «σπρώξουν» προς την κατάκτηση της βουλευτικής έδρας, τον υποψήφιο που θεωρούν ότι θα τους ωφελήσει περισσότερο. 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
σκηνοθεσία: Κώστας Κάππας
σκηνικό: Νικόλαος Βελτσίστας
κοστούμια: Χριστόφορος Καμμένος
φωτισμοί: Δημήτριος Παπαδάκης
φωτογραφίες: Αντώνης Χαμαλέτσος 
βοηθός σκηνοθέτη: Θάνος Μυλονόπουλος
ΠΑΙΖΟΥΝ:
Κωνσταντίνος Κάππας 
Αιμίλιος Αλεξανδρής
Αλέξανδρος Καλπακίδης 
Δημήτριος Σακελλαρίου

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΟ

 

41