ΔΗΜΟΣ ΗΛΙΔΑΣ

Tue18062024

LAST_UPDATESun, 26 May 2024 8am

Back You are here: Αρχική Κέντρο Κοινότητας

Κέντρο Κοινότητας Δήμου Ήλιδας

afisa kentro koinotitas 

TI EINAI TO KEΝΤΡO KOINOTHTAΣ
Το Κέντρο Κοινότητας είναι το πρώτο σημείο επαφής του πολίτη με την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου όπου ο πολίτης ενημερώνεται   για όλα τα  επιδόματα που δικαιούται ,τις υπηρεσίες ,τους  φορείς  και τα προγράμματα που του παρέχουν κοινωνική φροντίδα οποιαδήποτε  μορφής , σε επίπεδο Δήμου, Περιφέρειας  ή Επικράτειας.  Αποτελεί το βασικό   << πυρήνα >> διευρυμένων υπηρεσιών  τύπου  “ One stopshop “ με εξατομικευμένη ολιστική προσέγγιση .

ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ
     Στο Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Ήλιδας μπορούν να απευθύνονται όλοι οι πολίτες της περιοχής οι οποίοι αντιμετωπίζουν κάποιο κοινωνικό πρόβλημα  όπως ανεργία , έλλειψη στέγης ,προβλήματα διαβίωσης λόγω αναπηρίας ή γήρατος και χρειάζονται τη συνδρομή της Πολιτείας .

ΠΟΙΟΣ ΕΊΝΑΙ Ο ΣΤΟΧΟΣ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ
         Στόχος του Κέντρου Κοινότητας  είναι να συμβάλει στην ολοκληρωμένη προσέγγιση σχεδιασμού και εφαρμογής της κοινωνικής πολιτικής σε τοπικό επίπεδο .

ΤΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ  ΠΑΡΕΧΕΙ    
      Το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου παρέχει ενημέρωση  και πληροφόρηση στους πολίτες για επιδόματα , παροχές και προγράμματα κοινωνικής προστασίας  συμπεριλαμβανομένου του Κοινωνικού Εισοδήματος  Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) , την παραπομπή κ  διασύνδεση  των πολιτών με αυτά και ψυχοκοινωνική υποστήριξη των κατοίκων της περιοχής με έμφαση στης ευάλωτες κοινωνικά ομάδες  (άνεργοι, μονογονεϊκές οικογένειες , άτομα με αναπηρία ,  μετανάστες κ.α) .

ΠΟΙΕΣ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ  ΠΑΡΕΧΕΙ
        Το Κέντρο Κοινότητας στελεχώνεται από  επιστημονικό προσωπικό απαρτιζόμενο από  μια Ψυχόλογο  και μια  Κοινωνική Λειτουργό , καθώς μια   Διοικήτικό/Οικονομικό υπάλληλο κ και μια  Διαμεσολαβήτρια.

                 Η  Κοινωνική Λειτουργός  διερευνά και καταγράφει προβλήματα που απασχολούν τις ευάλωτες κοινωνικά ομάδες ενώ συμβάλει στην βελτίωση της καθημερινότητας τους.
      Η ψυχολόγος του Κέντρου  Κοινότητας  υποδέχεται και διαχειρίζεται περιστατικά που χρήζουν ψυχολογική υποστήριξη , συμβάλει στη  διάγνωση ψυχολογικών αξιολογήσεων και αναλαμβάνει  την  συμβουλευτική  υποστήριξη των ωφελούμενων.
          Όλες οι υπηρεσίες προσφέρονται δωρεάν σε όλους τηρώντας τις αρχές του απορρήτου και της μη διάκρισης ενώ όλα τα  στελέχη συνεργάζονται μεταξύ τους  για την εύρυθμη  λειτουργία του  Κέντρου .
       Στο Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Ήλιδας με Παράρτημα Ρομά μπορούν να απευθύνονται οι πολίτες Ρομά για πιο εξειδικευμένες υπηρεσίες, οι οποίες έχουν σχέση με τα ιδιαίτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν  με στόχο την αναβάθμιση  του βιοτικού τους επιπέδου  και την κοινωνική  τους ένταξη.

ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ
Το  Κέντρο Κοινότητας βρίσκεται στην οδό Αχιλλέα Μπουντουβή  21 στην Αμαλιάδα  και λειτουργεί  καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή 07.30 – 3.30  και ώρες κοινού 08.30 -13.30 . Οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν  στα τηλεφωνα : 2622024187 και 2622022534 (γραμμή ψυχολόγου) .

Ο Δήμος Ήλιδας στο Facebook
Ο Δήμος Ήλιδας στο Twitter
Ο Δήμος Ήλιδας στο Twitter
Τα τελευταία νέα του Δήμου Ήλιδας μέσω RSS