ΔΗΜΟΣ ΗΛΙΔΑΣ

Fri29032024

LAST_UPDATETue, 19 Mar 2024 1am

Back You are here: ΑΡΧΗ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΕΣΩΤ. ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΔΟΜΗ - ΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΛΗΞΙΑΡΧΕΙΟΥ Γραφείο Δημοτολογίου

Γραφείο Δημοτολογίου

Το Γραφείο Δημοτολογίου είναι υπεύθυνο για την τήρηση του αρχείου προσωπικής και οικογενειακής κατάστασης των δημοτών και τη χορήγηση των αιτούμενων πιστοποιητικών. Αναλυτικά οι αρμοδιότητες του είναι :
1)    Τηρεί και ενημερώνει τα μητρώα του δημοτολογίου, σύμφωνα με τις ισχύουσες θεσμοθετημένες διαδικασίες και τηρεί τις υποχρεώσεις που απορρέουν από την κείμενη νομοθεσία για τη δημιουργία και τήρηση του Εθνικού Δημοτολογίου.
2)    Μεριμνά για την πρόσληψη και αλλαγή επωνύμου, καθώς και την πρόσληψη πατρώνυμου και μητρωνύμου από παιδιά, που γεννήθηκαν χωρίς γάμο των γονέων τους ή είναι αγνώστων γονέων.
3)    Μεριμνά για τον εξελληνισμό του ονοματεπωνύμου Ελλήνων του εξωτερικού, ομογενών αλλοδαπών, που αποκτούν την ελληνική ιθαγένεια και παλιννοστησάντων ομογενών, που έχουν την ελληνική ιθαγένεια.
4)    Ενημερώνει περιοδικά τις δημόσιες υπηρεσίεςγια τιςμεταβολές προσωπικής κατάστασης που προκύπτουν από τα τηρούμενα στοιχεία.
5)    Εκδίδει κάθε είδους πιστοποιητικά ατομικής και οικογενειακής κατάστασης καθώς και κάθε είδους βεβαιώσεις, καταλόγους και πίνακες με τα στοιχεία που αναγράφονται στα βιβλία και μητρώα.
6)    Συνεργάζεται με άλλους δήμους και δημόσιες υπηρεσίες στις περιπτώσεις μεταβολών σε αντιστοιχία προς ανάλογα αρχεία που τηρούνται εκεί.

Ο Δήμος Ήλιδας στο Facebook
Ο Δήμος Ήλιδας στο Twitter
Ο Δήμος Ήλιδας στο Twitter
Τα τελευταία νέα του Δήμου Ήλιδας μέσω RSS