ΔΗΜΟΣ ΗΛΙΔΑΣ

Tue16072024

LAST_UPDATEMon, 15 Jul 2024 6pm

Back You are here: ΑΡΧΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ Εγκατάσταση νέας Webcam & νέου Κόμβου Free WiFi στην αρχή του πεζόδρομου Κουρούτας

Εγκατάσταση νέας Webcam & νέου Κόμβου Free WiFi στην αρχή του πεζόδρομου Κουρούτας

iliovasilema kouroutaOλοκληρώθηκε η εγκατάσταση νέας WebCam στην αρχή του πεζοδρόμου Κουρούτας από τον Δήμο Ήλιδας μαζί με κεραία παροχής δωρεάν ασυρμάτου δικτύου και είναι προσβάσιμη από την διεύθυνση:

http://www.metar.gr/camera/kourouta/

Η κάμερα μεταδίδεται σε πραγματικό χρόνο στο διαδίκτυο με 20 δευτερόλεπτα βήμα. Η κάμερα δείχνει βορειοδυτικά στον πεζόδρομο και την παραλία Κουρούτας. Διακρίνεται στο βάθος (με καθαρή ατμόσφαιρα) το Κάστρο της Κυλλήνης, ενώ φαίνεται ακόμα και ο Αίνος της Κεφαλλονιάς.

Ο σκοπός της είναι καθαρά η μετεωρολογική παρατήρηση των μετώπων κακοκαιρίας καθώς διέρχονται από τα δυτικά. Παράλληλα είναι και ένας τρόπος τουριστικής προβολής της περιοχής.

H Κάμερα είναι χορηγία του κ. Κονδύλη Θεόδωρου, μέλους της ομάδας εθελοντών του Metar.gr που συντηρούν το δίκτυο μετεωρολογικών σταθμών ( http://penteli.meteo.gr/stations/pirgos/diktuo/ ) ανά την Ελλάδα.

Το ασύρματο έχει όνομα (SSID): D.ILIDAS FREE Kou-erg, έχει εμβέλεια 500μ περίπου περιξ της κεραίας εφόσον υπάρχει οτπική επαφή ενώ με την χρηση κατάλληλου εξοπλισμού το σήμα μπορεί να φτάσει σε μεγαλύτερες αποστάσεις.
Η συνδεση στο συγκεκριμένο ασύρματο δίκτυο παρέχεται χωρίς κωδικό.

Ο Δήμος Ήλιδας στο Facebook
Ο Δήμος Ήλιδας στο Twitter
Ο Δήμος Ήλιδας στο Twitter
Τα τελευταία νέα του Δήμου Ήλιδας μέσω RSS