Γραφείο Εθελοντισμού Δήμου Ήλιδας

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ


ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ
= η οργανωμένη προσφορά υπηρεσιών στο κοινωνικό σύνολο χωρίς την απαίτηση ανταλλάγματος (Μπαμπινιώτης Γ., Λεξικό της Νέας Ελληνικής Γλώσσας, 2005).

Πρόκειται για μια αλτρουιστική δραστηριότητα που σκοπό έχει την βελτίωση της ποιότητας ζωής μας, της ευημερία των συνανθρώπων μας, και γενικότερα της κοινωνίας μας.
Ο εθελοντισμός είναι στάση ζωής είναι πρότυπο συμπεριφοράς που αγκαλιάζει σημαντικές αξίες και αρχές, όπως η αλληλεγγύη, η κοινωνική δικαιοσύνη, η κοινωνική συμμετοχή, είναι το όπλο ενάντια στον ατομισμό, στην εσωστρέφεια, στην κοινωνική υποκρισία.  
Ο άνθρωπος που ενστερνίζεται τον Εθελοντισμό σέβεται τη διαφορετικότητα, παρεμβαίνει στα κοινωνικά δρώμενα ως ενεργός πολίτης και μπορεί να επιφέρει αλλαγές στην καθημερινότητά του κατανοεί τις ανάγκες των συνανθρώπων μας, χωρίς να υπολογίζει γένος, χρώμα, κοινωνική τάξη και θέση, φυλή ή θρησκεία και χαρακτηρίζεται από  ανιδιοτελής προσφορά. Ο εθελοντισμός δεν επιβάλλεται από κάποιους άλλους είναι αποτέλεσμα Ελεύθερης βούλησης.
Η προώθηση του εθελοντισμού ως μέσο σφυρηλάτησης της κοινωνικής αλληλεγγύης και η ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής, ιδίως την δύσκολη αυτή περίοδο της  κοινωνικοοικονομικής κρίσης, την καθιστούν περισσότερο από ποτέ αναγκαία.
Η ευχαρίστηση και η πληρωμή για τον εθελοντή είναι η ικανοποίηση της ηθικής προσπάθειας όταν απαλύνει τον ανθρώπινο πόνο σε στιγμές ανάγκης, “πρέπει να το ζήσεις για να το καταλάβεις”.

Οι μορφές έκφρασης και δράσης της εθελοντικής προσφοράς είναι πολυποίκιλες και απεριόριστες :

Το γραφείο εθελοντισμού του Δήμου Ήλιδας:

Ο  Εθελοντής δεν έχει πλαίσια και όρια δεν  έχει  ημερομηνία  λήξης.  Δεν  φέρει  περιστασιακά  την  ιδιότητά  του.  Ο  γνήσιος  Εθελοντής  είναι  δια  βίου  Εθελοντής.        Αυτός  άλλωστε  είναι  ο  πραγματικός  και  σύγχρονος  εθελοντισμός.  

Ο  Εθελοντής  είναι  η  Ελπίδα!


Το Γραφείο Εθελοντισμού Δήμου Ήλιδας στέγαζεται στο Λαζαράκειο Μέγαρο. 

Τα στοιχεία Επικοινωνίας του Γραφείο Εθελοντισμού είναι τα ακόλουθα:

Δνση: Φιλικής Εταιρίας 6, 27200, Αμαλιάδα

Τηλέφωνο : 2622360515, τηλεομοιότυπο : 2622038594

Eμάιλ: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 Παρακάτω διατίθενται Αίτηση Υποψηφιου Εθελοντή:

ΑΙΤΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ  ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΕΘΕΛΟΝΤΗ (Η αίτηση μπορεί να αποσταλεί είτε ηλεκτρονικά στο Εμάιλ: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. είτε να παραδοθεί αυτοπροσώπως).

Ο Δήμος Ήλιδας στο Facebook
Ο Δήμος Ήλιδας στο Twitter
Ο Δήμος Ήλιδας στο Twitter
Τα τελευταία νέα του Δήμου Ήλιδας μέσω RSS